Stil vs moda

Veciti rivali ili stoje jedno uz drugo!? Moda me nikada nije privlacila, bar ne onako kako se odmah pomisli kada se ta rec izgovori ( moda = lepota, estetika, luksuz, oblacenje, sminkanje i ostale povrsne stvari ) ali jedna njena strana zvana kreativnost i te kako jeste. Stavise, bila je prekretnica mog profesionalnog zivota i nagovestaj u kom pravcu ce dalje teci moj profesionalni razvoj do konacne profesije, Styling Consultanta.

Moji prvi blogovi na ovu temu, 2011-te godine, bili su najvecim delom bunt protiv mode i modnih trendova a u korist stila. Danas, sa ove tacke  gledista i malo vise prof. iskustva, moda i stil ce u skorijoj buducnosti biti dva najbolja prijatelja koja ce ici ruku pod ruku jedno s drugim. Sve vise se personalizuju stvari pa je tako i na polju odevanja. Naravno, to ne znaci da ce dizajneri na kraju postati modni psiholozi ali i oni sve vise pocinju da prave odecu za razlicite licnosti a ne prazna tela ili ti ljudske lutke. Ipak, bas kao odnos industrije i tehnologije naspram coveka i njegove inteligencije, stil ce uvek ostati jedan korak ispred mode, prosto zbog jedinstvenog unutrasnjeg stanja u coveku koje samo on moze da oslusne i spozna. Moda je svojevrsna masina odevanja i samo ce donekle ispratiti zivot jednog coveka. Medjutim, covek ce i dalje u svoje odevanje pretakati trenutna desavanja iz njegovog zivota. Na taj nacin ce i dalje on a ne nekakva masinerija razvijati svoj jedinstven stil koji ide u korak sa razvojem njegovog bica.

Tako da, dragi moji pratioci, pratite modu i modne trendove birajuci sta licno odgovara vama, kao licnosti i bicu, a onog trenutka kada pocnete slepo da pratite magazine i piste i rutinski oblacite odecu na sebe sa izgovorom da je tako drus. prihvatljivo, zastanite na trenutak i zapitajte se kuda je vas zivot krenuo.

 

Stil (Peter Lindbergh)       vs                  Moda

 

 

Pratite nas KJ Facebook, KJ Google+, KJ Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s